010 200 4383

GESCHIedenis

ELM door de jaren heen.

ELM in 1926
1926

Het begin…

Volgens de Kamer van Koophandel Gouda & Omstreken is er sinds 15 december 1926 op de huidige locatie van ELM Bleiswijk BV een zaak gevestigd. Het betreft een smidsbedrijf en de handel in landbouwwerktuigen.

ELM in 1930, de opbouwjaren
1930

De opbouwjaren

De broers Gerrit en Arie kijken hier met enige trots naar het resultaat van hun werk. Het gaat om een ploeg die is aangepast om achter een tractor te gebruiken.

ELM in 1948, een belangrijke mijlpaal
1948

Een belangrijke mijlpaal

Een belangrijke mijlpaal: per 1 november 1948 is het agentschap verworven voor McCormick- Deering. Het kaartje laat de grenzen van het toenmalige rayon zien.

ELM in de jaren '50
1955

De jaren '50

Deze foto laat de bedrijfsgebouwen en woonhuis anno 1950 zien. Het zwart geverfde gebouw op de voorgrond omvatte de smederij en het onderdelenmagazijn.

1963

De groei gaat verder

Het bedrijf is nu nog in één beeld te vangen. Verder markeert deze foto een nieuw tijdperk in de winning van ruwvoer: de opraapwagen, in dit geval een Krone Lademeister.

1965

Een grote stap voorwaarts!

Op een kille herfst- dag in 1965 is het dan zo ver: de Gebr. de Regt slaan de eerste paal voor een modern bedrijfspand, de contouren van destijds zijn nu nog steeds goed zichtbaar

1968

Eind jaren '60

Jaarlijks wordt een vrachtwagen met trommelschudders aangeleverd die in de loop van het voorjaar allemaal hun bestemming vinden bij m.n. veehouders.

1980

Het begin met graafmachines

Deze foto is gemaakt vanuit het hart van het terrein in de richting van de brug: rechts staat de nissenhut, die vrijwel altijd is gebruikt voor opslag.

1990

Kennismaking met JCB

In begin jaren ’90 wordt er voor het eerst kennis gemaakt met JCB. Er werd destijds gezocht naar een opvolger van de MB Trac.

1998

Veranderingen bij elm

In 1998 stapt Klaas Hordijk uit de directie die tot dan samen gevormd werd met Wouter v.d. Vendel en Cees de Regt. Vanaf dat moment vormen Wouter v.d. Vendel en Cees de Regt de directie.

2005

Sander de regt begint bij elm

Na het overlijden van Cees de Regt vormt Sander de Regt samen met Wouter v.d. Vendel de directie van ELM Bleiswijk B.V. Op deze foto overhandigt Sander de sleutels van zijn eerste verkochte graafmachine aan de machinist van Loonbedrijf F. Kleyweg.

2012

Het begin met doosan

In 2012 wordt de eerste Doosan verkocht aan Van der Spek loon- en grondwerk B.V. (Bergschenhoek)

2018

Een belangrijke mijlpaal

Met ingang van 1 november 2018 worden de grondverzet activiteiten voortgezet aan de Transportweg 10. Op deze locatie zal ELM Bouwmachines B.V. ook de activiteiten voortzetten van H.J. van Vliet B.V. (ETEC).

2020

Elm is klaar voor de toekomst!

Na de verhuizing volgt een uitgebreide verbouwing van het pand en de buitenruimte. Na ruim 1 jaar hard werken worden de grondverzetdagen georganiseerd zodat alle belangstellende kunnen kijken hoe het bedrijf getransformeerd is en het klaar is voor de toekomst!

2021

Innovatief door initiatief

De verhuizing en de herinrichting van het pand zijn achter de rug, maar stilzitten is geen optie. Mede door de strenge milieueisen ontstaat het idee om 100% elektrische graafmachines te ontwikkelen. De naam ''ETEC'' past perfect bij de elektrische graafmachines en is tegelijk een verwijzing naar het verleden van ETEC om speciale machines te ontwikkelen.

WERKPLAATS (21)

WERKEN BIJ ELM GROEP

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of zoek jij een baan met toekomst? Dan hebben wij de baan die jij zoekt. Maak kennis met ons en groei mee. Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen met technisch inzicht en doorzettingsvermogen.

Icoon1
Derde generatie familiebedrijf
Icoon2
SPECIALIST IN ELEKTRISCHE BOUwmachines 
Icoon3
GROOT AANBOD BOUWMACHINES